Produktų kategorijos
DEDEŠVŲ ŽIEDAI
Dedešvų žiedai turi saldų gėlių aromatą. Dedešvų žiedai dažnai naudojami kaip papildomas ingredientas kitose arbatose, kad suteiktų švelnesnį skonį. Taip pat galima ruošti gryną dedešvų žiedų arbatą, užpilant žiedus verdančiu vandeniu ir palaukiant, kol arbata pritrauks. Dedešvų žiedų arbata gali veikti raminančiai ir padėti gerai pailsėti.
Sudedamosios dalys: dedešvų žiedai (Malva Sylvestris).
PU ERH ARBATA
Pu Erh arbata turi turinti išskirtinį švelnų, šiek tiek saldų ir pikantišką skonį.
Sudedamosios dalys: kiniška Pu Erh brandinta arbata.
MEDETKŲ ŽIEDAI (LENKIJA)
Medetkų žiedai turi malonų, gaivų skonį ir pasižymi antioksidantais, saponinais ir eteriniais aliejais. Medetkų žiedai dažnai naudojami kaip pagrindinis arbatos ingredientas arba maišant su žolelėmis ar vaisiais. Medetkų žiedų arbata gali būti naudinga virškinimui, žaizdoms ir nudegimams gydyti, taip pat gali padėti sumažinti stresą ir nervų įtampą.
Sudedamosios dalys: medetkų žiedai (Calendula officinalis)
MEDETKŲ ŽIEDAI (VOKIETIJA)
Medetkų žiedai turi malonų, gaivų skonį ir pasižymi antioksidantais, saponinais ir eteriniais aliejais. Medetkų žiedai dažnai naudojami kaip pagrindinis arbatos ingredientas arba maišant su arbatžolėmis, žolelėmis ar vaisiais. Medetkų arbata gali padėti gerinti virškinimą, mažinti stresą ir nervų įtampą, taip pat skatinti gerą miegą. Be to, medetkų žiedai gali būti naudingi mažinant uždegimą, kovojant su infekcijomis ir stiprinant imuninę sistemą.
Sudedamosios dalys: medetkų žiedai (Calendula officinalis)
VIRŽIŲ ŽIEDAI
Viržių žiedai pasižymi švelniu skoniu ir turi vitaminų B ir C, flavonoidų, fenolių bei eterinių aliejų. Žiedai dažnai naudojami kaip pagrindinis arbatos ingredientas arba maišant su kitais ingredientais: juos deda į medų, naudoja žolelių užpiluose, arbatose ar gėrimuose. Viržių žiedai gali būti naudojami skatinant šlapinimą, gerinant virškinimą ir mažinant uždegimą.
Sudedamosios dalys: džiovinti viržių žiedai (Calluna vulgaris).
VALERIJONŲ ŠAKNYS
Valerijono šaknys naudojamas arbatoje dėl savo raminamųjų savybių ir malonaus skonio. Valerijono šaknų arbata dažnai naudojama kaip natūrali priemonė nuo nemigos, nervingumo ir nerimo. Be to, valerijono šaknų arbata gali turėti skausmą malšinantį ir priešuždegiminį poveikį.
Sudedamosios dalys: džiovintos ir smulkintos valerijonų šaknys (Valeriana officinalis).
ŠVENTAGARŠVĖS ŠAKNYS
Šventagaršvės šaknys jau kelis šimtmečius naudojamos tradicinėje medicinoje kaip natūralus vaistas nuo virškinimo problemų, tokių kaip pilvo pūtimas ir virškinimo sutrikimai. Šventagaršvės šaknyse yra junginių, tokių kaip kumarinai ir eteriniai aliejai, kurie turi antispazminių ir priešuždegiminių savybių ir kurie gali padėti sumažinti virškinimo diskomfortą.
Sudedamosios dalys: smulkintos ir džiovintos šventagaršvės šaknys (Angelicae radix).
ŠERMUKŠNIŲ UOGOS
Šermukšnių uogos turi karstelėjusį skonį ir yra naudojamos uogienių, užpilų ir arbatų gamyboje. Jose yra daug vitamino C, antioksidantų ir flavonoidų. Šermukšnių arbata liaudies medicinoje naudojama apetitui paskatinti, pagerinti virškinimui, mažinti uždegiminius procesus.
Sudedamosios dalys: džiovintos šermukšnių uogos (Sorbus aucuparia).
ŠEIVAMEDŽIO ŽIEDAI
Šeivamedžio žiedai yra populiarus žolelių arbatų ir užpilų ingredientas. Šeivamedžio žiedų arbata turi subtilų gėlių skonį ir organizmui naudingų elementų: antioksidantų ir priešuždegiminių junginių, kurie gali padėti sustiprinti imuninę sistemą. Šią arbatą lengva pasigaminti užplikius džiovintus arba šviežius žiedus karštame vandenyje. Ją galima gerti vieną arba sumaišyti su kitomis žolelėmis ir prieskoniais.
Sudedamosios dalys: šeivamedžio žiedai (Sambuci flos).
ŠEIVAMEDŽIO UOGOS
Šeivamedžio uogos yra mažos, tamsios uogos, plačiai naudojamos arbatose, užpiluose, gėrimuose ir uogienių gamyboje. Šeivamedžio arbatoje yra daug antioksidantų ir flavonoidų, kurie gali padėti sustiprinti imuninę sistemą. Liaudies medicinoje džiovintomis uogomis ar sultimis gydomas gripas, infekcinės ligos, galvos, dantų ir kitų kūno vietų skausmai. Uogos taip pat naudojamos kaip vidurius laisvinanti ir šlapimą varanti priemonė.
Sudedamosios dalys: šeivamedžio uogos (Sambuci fructus).
ŠALAVIJAS
Šalavijas yra naudojami maisto ir grožio pramonėse, arbatos gamyboje, prieskonių mišiniuose, saldainiuose ir kitur. Šalavijų lapų arbatą galima pagaminti užpilant šviežius arba džiovintus lapus karštu vandeniu, kuris išskiria augalo natūralius aliejus ir skonius. Šalavijų arbatos skonis yra šiek tiek kartus ir žemiškas, o kvapas malonus ir raminantis. Manoma, kad šios arbatos vartojimas turi daugybę naudingų savybių, tokių kaip gerinama virškinimas, mažinama uždegimas ir stiprinama imuninė sistema. Šalavijus galima naudoti vienus arba derinti su kitais ingredientais, kad sukurti unikalius ir skanius mišinius.
Sudedamosios dalys: šalavijas (Salvia officinalis).
STUMBRAŽOLĖ
Stumbražolė yra kilusi iš Šiaurės Amerikos, kur amžius buvo naudojama dvasiniais ir medicininiais tikslais. Arbata turi švelnų, saldų skonį ir yra žinoma dėl savo raminančių savybių. Stumbražolė gali būti naudojama tiek viena, tiek sumaišyta su ingredientais.
Sudedamosios dalys: stumbražolė (Hierochloe odorata).
SIDABRAŽOLĖS ŠAKNYS
Sidabražolės šaknys yra naudojamos arbatų, sirupų, užpilų ir trauktinių gamyboje. Šios šaknys taip pat naudojamos išgauti natūraliam dažikliui, kuris pasižymintis švelnia raudona spalva.
Sudedamosios dalys: smulkintos ir džiovintos sidabražolės šaknys (Tormentillae rhizoma).
RUGIAGĖLIŲ ŽIEDAI
Rugiagėlių žiedai naudojami arbatų gamyboje, gėrimų gamyboje, patiekaluose, prieskonių mišiniuose, maisto pramonėje ir kaip vaistažolė. Rugiagėlėse yra daug organizmui junginių, tokių kaip flavonoidai, antocianinai ir aromatinės rūgštys. Šios gėlės taip pat naudojamos kaip natūralus švelnios mėlynos spalvos dažiklis.
Sudedamosios dalys: džiovinti rugiagėlių žiedai (Centaurea cyanus).
RABARBARŲ ŠAKNYS
Rabarbarų šaknys turi rūgštų ir kiek kartoką skonį. Šios šaknys naudojamos arbatų ir gėrimų gamyboje, maisto ir medicinos pramonėse.
Sudedamosios dalys: smulkintos ir džiovintos rabarbarų šaknys ( Rhei radix).
PUTINŲ ŽIEVĖ
Putinų žievė pasižymi švelniu ir medienos aromatu. Užplikyta putinų žievės arbata turi natūraliai kartoką skonį su stipriu žemišku aromatu. Liaudies medicinoje putinų žievė naudojama spazmams ir diegliams malšinti.
Sudedamosios dalys: smulkinta ir džiovinta putinų žievė (Viburnum opulus).
PIPIRMĖTĖ
Pipirmėtė yra itin plačiai naudojamas augalas. Ji naudojama arbatų gamyboje, kur lapai gali būti užplikyti vieni arba maišomi su kitomis žolelėmis. Pipirmėtė taip pat naudojama suteikti skonio ir/arba kvapoledams, saldainiams, vaisių konservams, alkoholiniams gėrimams, kramtomajai gumai, dantų pastai, šampūnams, muilams ir odos priežiūros priemonėms.
Sudedamosios dalys: pipirmėtė (menthae piperitae folium).
PELYNAS
Pelynas naudojamas alkoholinių gėrimų (vermuto, absento ir kai kurių kitų) gamyboje. Maroke iš pelyno ruošiama arbata.
Sudedamosios dalys: pelynas (Absinthii herba).
OBELŲ LAPAI
Obelų lapai turi daug polifenolių – organinių junginių, turinčių daug antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių.
Sudedamosios dalys: džiovinti obelų lapai (Malus folium).
MELISA
Melisa plačiai naudojama arbatų gamyboje, kulinarijoje, maisto pramonėje, grožio ir medicinos industrijose. Tai – mėtų šeimos aromatinga žolelė, pasižyminti savo citrininiu aromatu.
Sudedamosios dalys: džiovinti melisų lapai (Melissa officinalis).
MEŠKAUOGIŲ LAPAI
Meškauogių lapai naudojami arbatos, užpiluose ir tradicinėje medicinoje. Meškauogių lapai turi šiek tiek kartų, burną traukiantį skonį skonį.
Sudedamosios dalys: džiovinti meškauogių lapai (Arctostaphylos uva-ursi).
MĖLYNIŲ LAPAI (MYRTILLI FOLIUM CONC)
Mėlynių lapai turi švelnų, šiek tiek kartoką skonį. Mėlynių lapų arbatą galima pasigaminti keletą minučių pamirkius lapus karštame vandenyje, o skoniui pagerinti galima ją pasaldinti medumi ar kitais natūraliais saldikliais.
Sudedamosios dalys: džiovinti mėlynių lapai (Myrtilli folium).
MARGAINIO SĖKLOS
Margainio sėklos yra kiek karčios turi ir žemišką skonį, todėl arbatose jos dažnai maišomos su kitomis žolelėmis. Margainio sėklos turi junginių, pasižyminčių antioksidacinėmis, antivirusinėmis ir antiuždegiminėmis savybėmis.
Sudedamosios dalys: margainio sėklos (Silybum marianum).