Produktų kategorijos
PRODUKCIJA GAMYBAI
SENOS LAPAI
Senos lapai naudojami kulinarijoje ir maisto gamyboje. Tradicinėje medicinoje senos lapai naudojami kaip natūrali vidurius laisvinanti priemonė.
Sudedamosios dalys: senos lapai (Sennae Folium)
SAUSMEDŽIO UOGOS
Sausmedžio uogos turi savitą, aštrų ir saldų skonį, primenantį mėlynes, avietes su juodųjų serbentų ir šeivamedžio uogų natomis. Šios uogos turi daug biologiškai aktyvių junginių (ypač antocianinų) ir kitų fitocheminių medžiagų, kurios naudingos sveikatai.
Sudedamosios dalys: džiovintos sausmedžio uogos (Lonicera caerulea).
ROŽIŲ ŽIEDLAPIAI
Rožių žiedlapiai turi subtilų kvepalų aromatą ir lengvai saldų skonį, primintantį braškes. Rožių žiedlapiai naudojami arbatose, prieskonių mišiniuose, uogienių, gėrimų ir desertų gamyboje.
Sudedamosios dalys: rožių žiedlapiai (Rosa Centifolia)
JUODIEJI SERBENTAI
Juodieji serbentai turi saldžiarūgštį, aštrų skonį. Jie dažniausiai naudojami uogienių, gėrimų, sirupų ir arbatų gamyboje. Juodieji serbentai yra puikus vitaminų ir antioksidantų šaltinis.
Sudedamosios dalys: džiovinti juodieji serbentai (Ribes nigrum).
GUDOBELIŲ VAISIAI
Gudobelių vaisiai dažniausiai naudojami uogienių, sirupų, vyno, brendžio ar arbatų gamyboje. Gudobelės vaisiai turi antioksidantų fitocheminių medžiagų ir taip pat yra naudojami tradicinėje medicinoje.
Sudedamosios dalys: gudobelių vaisiai (Crataegus monogyna).
EŽIUOLIŲ ŽOLĖ
Ežiuolių žolė turi gaivų, žolės skonį, kuris puikiai dera su mėtomis, ramunėlėmis ir kitomis švelniomis žolelėmis. Ji naudojama arbatų bei papildų gamyboje ir tradicinėje medicinoje.
Sudedamosios dalys: ežiuolių žolė (Echinacea purpurea)
ČIOBRELIAI
Čiobreliai turi savitą ir aromatingą skonį, kuris pasižymi žemiškais, gėlių, mėtiniais ir šiek tiek saldžiais aromatais. Čiobreliai plačiai naudojami kaip prieskonis, arbatų ingredientas ir maisto, grožio bei medicinos industrijose.
Sudedamosios dalys: džiovinti čiobreliai (Thymus vulgaris)
CITRINMEDŽIO LAPAI
Citrinmedžio lapai naudojami dėl jų subtilaus malonaus aromato. Iš jų gali būti ruošiama arbata arba jie gali būti naudojami kulinarijoje.
Sudedamosios dalys: džiovinti citrinmedžio lapai (žalios citrinos)
KINROŽĖ
Natūraliai be kofeino. Iš kinrožės paruošta arbata turi sodriai raudoną spalvą ir yra maloniai aitri. Kinrožė turi rūgštų skonį, labai panašų į spanguolių sultis.
Sudedamosios dalys: smulkinti kinrožių žiedai.
DAŽINIO DYGMINO ŽIEDLAPIAI
Dažinio dygmino žiedlapių arbata turi švelnius medaus ir karamelės poskonius, primenančių rooibos arbatą bei pikantiškų natų.
Sudedamosios dalys: nesmulkinti dažinio dygmino žiedlapiai.
SAULĖGRĄŽŲ ŽIEDLAPIAI
Saulėgrąžų žiedlapių ryški, geltona žiedlapių spalva suteiks saulės spindulių bet kokiam arbatos puodeliui. Žiedlapius galima užplikyti vienus arba įmaišyti į kitas arbatas. Taip pat galima maišyti į salotas!
Sudedamosios dalys: nesmulkinti saulėgrąžų žiedlapiai.
APELSINŲ ŽIEDAI (APELSINMEDŽIO ŽIEDAI)
Švelnūs apelsinmedžių žiedai, natūraliai neturintys kofeino.
Sudedamosios dalys: nesmulkinti apelsinmedžių žiedai.
SIBIRO ŽENŠENIS (SMULKINTOS ŠAKNYS)
Sibiro ženšenio šaknys paruošti tonizuojančiai arbatai.
Sudedamosios dalys: smulkintos Sibiro ženšenio šaknys.
AGUONŲ ŽIEDLAPIAI
Aguonų žiedlapiai turi vitamino C, antioksidantų, skaidulų ir yra vertinami dėl švelnaus ir saldaus skonio. Jie dažnai naudojami kaip pagrindinis arbatos ingredientas arba maišomas su kitais ingredientais. Aguonų žiedlapių arbata gali teigiamai veikti imuninę sistemą, turi raminančių savybių ir gali padėti sumažinti stresą. Aguonų žiedlapių arbata šimtmečiais buvo naudojama kaip priemonė, turinti skausmą malšinančių savybių.
Sudedamosios dalys: džiovinti aguonų žiedlapiai.
KININIS CITRINVYTIS (UOGOS)
Kininio citrinvyčio uogos buvo naudojamos kinų medicinoje šimtus metų. Jos mandarinų kalboje dar vadinamos penkių skonių uogomis – todėl, kad valgydami uogą galite jausti visus 5 skonius: saldų, sūrų, kartų, rūgštų ir aštrų. Citrinvyčio uogas galima užplikyti ir gerti kaip arbatą arba maišyti su kitomis arbatomis, kurioms uogos suteiks malonų skonį ir spalvą.
Sudedamosios dalys: džiovintos Kininio citrinvyčio uogos.
MĖTA NANA
Mėta Nana – tai gaivinančio mėtų aromato lapeliai, kuriuos galima naudoti gamyboje arba arbatai be kofeino paruošti.
Sudedamosios dalys: džiovinti nana mėtos lapeliai.
ROŽIŲ PUMPURAI
Aromatingi rausvi rožių pumpurai užplikyti kvapniai arbatai be kofeino arba maišyti su kitomis arbatomis.
Sudedamosios dalys: rožių pumpurai (rausvi/rožinės spalvos).
MUSKATO RIEŠUTO ŽIEDAI (MACE WHOLE)
Muskato riešuto žiedai yra labai vertingas arbatos priedas dėl savo šilto ir saldaus prieskonių skonio. Be to, muskato žiedai yra naudingas ingredientas dėl savo antioksidantų savybių, kuris turi vitaminų ir mineralų. Muskato žiedai dažnai naudojami įvairiose arbatose, tokiose kaip chai ar prieskoninė arbata. Taip pat galima paruošti gryną muskato žiedų arbatą, dedant juos į verdantį vandenį ir palaukiant, kol arbata pradės skleisti savo aromatą.
Sudedamosios dalys: muskato riešuto žiedai (myristica fragrans).
KUKURŪZŲ PURKOS
Kukurūzų purkos yra naudingas arbatos ingredientas dėl jų švelnaus, saldaus, kiek primenančio javus, skonio. Purkos turi antioksidantų, skaidulų ir vitamino C. Jos dažnai naudojamos kaip pagrindinis arbatos ingredientas arba maišomas su kitais priedais. Kukurūzų purkų arbata gali padėti virškinimui ir gerai dera su desertais. Kukurūzų purkų ekstraktas taip pat naudojamas kaip papildas maisto produktuose.
Sudedamosios dalys: kukurūzų purkos (Stigma maydis).
ROŽIŲ PUMPURAI (GELTONI)
Kvapnūs geltoni rožių pumpurai užplikyti kvapniai arbatai be kofeino arba maišyti su kitomis arbatomis.
Sudedamosios dalys: geltoni rožių pumpurai.
JAZMINŲ ŽIEDAI
Aromatingi jazminų žiedai, kuriuos galima užplikyti tiek vienus, tiek maišyti su kitom arbatom.
Sudedamosios dalys: džiovinti jazminų žiedai.
DEDEŠVŲ ŽIEDAI
Dedešvų žiedai turi saldų gėlių aromatą. Dedešvų žiedai dažnai naudojami kaip papildomas ingredientas kitose arbatose, kad suteiktų švelnesnį skonį. Taip pat galima ruošti gryną dedešvų žiedų arbatą, užpilant žiedus verdančiu vandeniu ir palaukiant, kol arbata pritrauks. Dedešvų žiedų arbata gali veikti raminančiai ir padėti gerai pailsėti.
Sudedamosios dalys: dedešvų žiedai (Malva Sylvestris).
MEDETKŲ ŽIEDAI (LENKIJA)
Medetkų žiedai turi malonų, gaivų skonį ir pasižymi antioksidantais, saponinais ir eteriniais aliejais. Medetkų žiedai dažnai naudojami kaip pagrindinis arbatos ingredientas arba maišant su žolelėmis ar vaisiais. Medetkų žiedų arbata gali būti naudinga virškinimui, žaizdoms ir nudegimams gydyti, taip pat gali padėti sumažinti stresą ir nervų įtampą.
Sudedamosios dalys: medetkų žiedai (Calendula officinalis)
MEDETKŲ ŽIEDAI (VOKIETIJA)
Medetkų žiedai turi malonų, gaivų skonį ir pasižymi antioksidantais, saponinais ir eteriniais aliejais. Medetkų žiedai dažnai naudojami kaip pagrindinis arbatos ingredientas arba maišant su arbatžolėmis, žolelėmis ar vaisiais. Medetkų arbata gali padėti gerinti virškinimą, mažinti stresą ir nervų įtampą, taip pat skatinti gerą miegą. Be to, medetkų žiedai gali būti naudingi mažinant uždegimą, kovojant su infekcijomis ir stiprinant imuninę sistemą.
Sudedamosios dalys: medetkų žiedai (Calendula officinalis)
VIRŽIŲ ŽIEDAI
Viržių žiedai pasižymi švelniu skoniu ir turi vitaminų B ir C, flavonoidų, fenolių bei eterinių aliejų. Žiedai dažnai naudojami kaip pagrindinis arbatos ingredientas arba maišant su kitais ingredientais: juos deda į medų, naudoja žolelių užpiluose, arbatose ar gėrimuose. Viržių žiedai gali būti naudojami skatinant šlapinimą, gerinant virškinimą ir mažinant uždegimą.
Sudedamosios dalys: džiovinti viržių žiedai (Calluna vulgaris).
VALERIJONŲ ŠAKNYS
Valerijono šaknys naudojamas arbatoje dėl savo raminamųjų savybių ir malonaus skonio. Valerijono šaknų arbata dažnai naudojama kaip natūrali priemonė nuo nemigos, nervingumo ir nerimo. Be to, valerijono šaknų arbata gali turėti skausmą malšinantį ir priešuždegiminį poveikį.
Sudedamosios dalys: džiovintos ir smulkintos valerijonų šaknys (Valeriana officinalis).
ŠVENTAGARŠVĖS ŠAKNYS
Šventagaršvės šaknys jau kelis šimtmečius naudojamos tradicinėje medicinoje kaip natūralus vaistas nuo virškinimo problemų, tokių kaip pilvo pūtimas ir virškinimo sutrikimai. Šventagaršvės šaknyse yra junginių, tokių kaip kumarinai ir eteriniai aliejai, kurie turi antispazminių ir priešuždegiminių savybių ir kurie gali padėti sumažinti virškinimo diskomfortą.
Sudedamosios dalys: smulkintos ir džiovintos šventagaršvės šaknys (Angelicae radix).
ŠERMUKŠNIŲ UOGOS
Šermukšnių uogos turi karstelėjusį skonį ir yra naudojamos uogienių, užpilų ir arbatų gamyboje. Jose yra daug vitamino C, antioksidantų ir flavonoidų. Šermukšnių arbata liaudies medicinoje naudojama apetitui paskatinti, pagerinti virškinimui, mažinti uždegiminius procesus.
Sudedamosios dalys: džiovintos šermukšnių uogos (Sorbus aucuparia).
ŠEIVAMEDŽIO ŽIEDAI
Šeivamedžio žiedai yra populiarus žolelių arbatų ir užpilų ingredientas. Šeivamedžio žiedų arbata turi subtilų gėlių skonį ir organizmui naudingų elementų: antioksidantų ir priešuždegiminių junginių, kurie gali padėti sustiprinti imuninę sistemą. Šią arbatą lengva pasigaminti užplikius džiovintus arba šviežius žiedus karštame vandenyje. Ją galima gerti vieną arba sumaišyti su kitomis žolelėmis ir prieskoniais.
Sudedamosios dalys: šeivamedžio žiedai (Sambuci flos).
ŠEIVAMEDŽIO UOGOS
Šeivamedžio uogos yra mažos, tamsios uogos, plačiai naudojamos arbatose, užpiluose, gėrimuose ir uogienių gamyboje. Šeivamedžio arbatoje yra daug antioksidantų ir flavonoidų, kurie gali padėti sustiprinti imuninę sistemą. Liaudies medicinoje džiovintomis uogomis ar sultimis gydomas gripas, infekcinės ligos, galvos, dantų ir kitų kūno vietų skausmai. Uogos taip pat naudojamos kaip vidurius laisvinanti ir šlapimą varanti priemonė.
Sudedamosios dalys: šeivamedžio uogos (Sambuci fructus).