Produktų kategorijos
PRODUKCIJA GAMYBAI
ŠALAVIJAS
Šalavijas yra naudojami maisto ir grožio pramonėse, arbatos gamyboje, prieskonių mišiniuose, saldainiuose ir kitur. Šalavijų lapų arbatą galima pagaminti užpilant šviežius arba džiovintus lapus karštu vandeniu, kuris išskiria augalo natūralius aliejus ir skonius. Šalavijų arbatos skonis yra šiek tiek kartus ir žemiškas, o kvapas malonus ir raminantis. Manoma, kad šios arbatos vartojimas turi daugybę naudingų savybių, tokių kaip gerinama virškinimas, mažinama uždegimas ir stiprinama imuninė sistema. Šalavijus galima naudoti vienus arba derinti su kitais ingredientais, kad sukurti unikalius ir skanius mišinius.
Sudedamosios dalys: šalavijas (Salvia officinalis).
STUMBRAŽOLĖ
Stumbražolė yra kilusi iš Šiaurės Amerikos, kur amžius buvo naudojama dvasiniais ir medicininiais tikslais. Arbata turi švelnų, saldų skonį ir yra žinoma dėl savo raminančių savybių. Stumbražolė gali būti naudojama tiek viena, tiek sumaišyta su ingredientais.
Sudedamosios dalys: stumbražolė (Hierochloe odorata).
SIDABRAŽOLĖS ŠAKNYS
Sidabražolės šaknys yra naudojamos arbatų, sirupų, užpilų ir trauktinių gamyboje. Šios šaknys taip pat naudojamos išgauti natūraliam dažikliui, kuris pasižymintis švelnia raudona spalva.
Sudedamosios dalys: smulkintos ir džiovintos sidabražolės šaknys (Tormentillae rhizoma).
RUGIAGĖLIŲ ŽIEDAI
Rugiagėlių žiedai naudojami arbatų gamyboje, gėrimų gamyboje, patiekaluose, prieskonių mišiniuose, maisto pramonėje ir kaip vaistažolė. Rugiagėlėse yra daug organizmui junginių, tokių kaip flavonoidai, antocianinai ir aromatinės rūgštys. Šios gėlės taip pat naudojamos kaip natūralus švelnios mėlynos spalvos dažiklis.
Sudedamosios dalys: džiovinti rugiagėlių žiedai (Centaurea cyanus).
RABARBARŲ ŠAKNYS
Rabarbarų šaknys turi rūgštų ir kiek kartoką skonį. Šios šaknys naudojamos arbatų ir gėrimų gamyboje, maisto ir medicinos pramonėse.
Sudedamosios dalys: smulkintos ir džiovintos rabarbarų šaknys ( Rhei radix).
PUTINŲ ŽIEVĖ
Putinų žievė pasižymi švelniu ir medienos aromatu. Užplikyta putinų žievės arbata turi natūraliai kartoką skonį su stipriu žemišku aromatu. Liaudies medicinoje putinų žievė naudojama spazmams ir diegliams malšinti.
Sudedamosios dalys: smulkinta ir džiovinta putinų žievė (Viburnum opulus).
PIPIRMĖTĖ
Pipirmėtė yra itin plačiai naudojamas augalas. Ji naudojama arbatų gamyboje, kur lapai gali būti užplikyti vieni arba maišomi su kitomis žolelėmis. Pipirmėtė taip pat naudojama suteikti skonio ir/arba kvapoledams, saldainiams, vaisių konservams, alkoholiniams gėrimams, kramtomajai gumai, dantų pastai, šampūnams, muilams ir odos priežiūros priemonėms.
Sudedamosios dalys: pipirmėtė (menthae piperitae folium).
PELYNAS
Pelynas naudojamas alkoholinių gėrimų (vermuto, absento ir kai kurių kitų) gamyboje. Maroke iš pelyno ruošiama arbata.
Sudedamosios dalys: pelynas (Absinthii herba).
OBELŲ LAPAI
Obelų lapai turi daug polifenolių – organinių junginių, turinčių daug antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių.
Sudedamosios dalys: džiovinti obelų lapai (Malus folium).
MELISA
Melisa plačiai naudojama arbatų gamyboje, kulinarijoje, maisto pramonėje, grožio ir medicinos industrijose. Tai – mėtų šeimos aromatinga žolelė, pasižyminti savo citrininiu aromatu.
Sudedamosios dalys: džiovinti melisų lapai (Melissa officinalis).
MEŠKAUOGIŲ LAPAI
Meškauogių lapai naudojami arbatos, užpiluose ir tradicinėje medicinoje. Meškauogių lapai turi šiek tiek kartų, burną traukiantį skonį skonį.
Sudedamosios dalys: džiovinti meškauogių lapai (Arctostaphylos uva-ursi).
MĖLYNIŲ LAPAI (MYRTILLI FOLIUM CONC)
Mėlynių lapai turi švelnų, šiek tiek kartoką skonį. Mėlynių lapų arbatą galima pasigaminti keletą minučių pamirkius lapus karštame vandenyje, o skoniui pagerinti galima ją pasaldinti medumi ar kitais natūraliais saldikliais.
Sudedamosios dalys: džiovinti mėlynių lapai (Myrtilli folium).
MARGAINIO SĖKLOS
Margainio sėklos yra kiek karčios turi ir žemišką skonį, todėl arbatose jos dažnai maišomos su kitomis žolelėmis. Margainio sėklos turi junginių, pasižyminčių antioksidacinėmis, antivirusinėmis ir antiuždegiminėmis savybėmis.
Sudedamosios dalys: margainio sėklos (Silybum marianum).
LEVANDA
Levanda turi subtilų saldų gėlių aromatą. Levandų skonis gali būti šiek tiek aitrus, primenantis tiek mėtas, tiek kamparą. Levandos dažniausiai naudojamos arbatų gamyboje, kulinarijoje, o kokteiliams suteikia unikalų ir rafinuotą skonį. Levandos taip pat naudojamos dėl gydomųjų ir aromaterapinių savybių.
Sudedamosios dalys: džiovinti levandų žiedai (Lavandula angustifolia).
LIEPŲ ŽIEDAI
Liepų žiedai turi saldų, žolinį, gėlių aromatą. Liepų žiedų skonis yra subtilus ir švelnus, su citrusinių vaisių natomis. Žiedai dažniausiai naudojama žolelių arbatoms ir užpilams. Be kulinarinio naudojimo, liepų žiedai taip pat naudojami dėl gydomųjų savybių ir yra vertinami dėl natūralaus raminamo poveikio.
Sudedamosios dalys: džiovinti liepų žiedai (Tiliae flos).
KRIAUŠIŲ LAPAI
Kriaušių lapai turi kartoką, šiek tiek burną sutraukiantį skonį. Kriaušių lapai dažniausiai naudojami žolelių arbatose ar užpiluose.
Sudedamosios dalys: džiovinti kriaušių lapai (Pyri communis folium).
KIAULPIENIŲ ŠAKNYS
Kiaulpienių šaknys turi šiek tiek kartų, žemišką skonį. Jų skonis gali būti stiprus ir aštrus, primenantis kavą.
Sudedamosios dalys: smulkintos kiaulpienių šaknys (Taraxacum officinale).
KALGANO ŠAKNYS
Kalgano šaknys turi aštrų, kiek kartoką skonį su saldumo natomis. Jų skonis kiek panašus į imbierą, tačiau turintis daugiau aitrumo ir šiek tiek gėlių ar citrusinių vaisių aromato. Be kulinarinio naudojimo, kalgano šaknys taip pat naudojamos tradicinėje medicinoje.
Sudedamosios dalys: kalgano šaknys (Alpinia galanga).
GYSLOČIO LAPAI
Gysločio lapai turi žemišką, kiek kartoką skonį. Skonis gali būti panašus į špinatus, lapinius kopūstus ar rukolą. Gysločių lapai turi kalcio ir kitų mineralų, o 100 gramų lapų turi tiek pat beta karotino, kiek didelė morka.
Sudedamosios dalys: džiovinti gysločio lapai (Plantago major folium).
GUDOBELIŲ ŽIEDAI (CRATAEGI FLO’S CONCH)
Gudobelių žiedai turi subtilų gėlių aromatą ir švelnų, salsvą, aitroką skonį. Iš gudobelės žiedų dažnai gaminama arbata, uogienė ir kiti kulinariniai gaminiai. Jie taip pat naudojami tradicinėje medicinoje.
Sudedamosios dalys: gudobelės žiedai (Rataegus monogyna).
GINKMEDŽIO LAPAI
Ginkmedžio lapai turi kartų, žemiško ir riešutinio skonį bei subtilų saldumą. Ginkmedžio lapai dažnai naudojami tradicinėje medicinoje ir maistinių papildų gamyboje.
Sudedamosios dalys: džiovinti ginkmedžio lapai (Ginkgo biloba).
GENCIJONŲ ŠAKNYS (GENTIANAE RADIX)
Gencijonų šaknys pasižymi intensyviu karčiu skoniu, todėl dažnai naudojamas žolelių trauktinėse ir aperityvuose. Skonis yra stiprus, žemiškas, vaistinis, su ant liežuvio išliekančiu kartumu.
Sudedamosios dalys: smulkintos gencijonų šaknys (Gentiana lutea).
ERŠKĖTUOGĖS VAISIAI
Erškėtuogės vaisiai turi saldų, aštrų skonį, su gėlių ir vaisių poskoniais. Erškėtuogės primena spanguoles ar rūgščius obuolius. Iš erškėtuogių dažniausiai gaminama arbata, sirupai, uogienės ir kiti kulinariniai gaminiai. Jos yra puikus vitamino C ir antioksidantų šaltinis, kurie gali turėti daug naudos sveikatai.
Sudedamosios dalys: džiovinti erškėtuogės vaisiai (Rosa canina).
DILGĖLIŲ LAPAI
Dilgėlių lapų arbata jau seniai yra svarbi tradicinės medicinos dalis daugelyje pasaulio kultūrų. Dilgėlės turi žolinį, žemišką skonį.
Sudedamosios dalys: džiovinti dilgėlių lapai (Urtica dioica).
BRUKNIŲ LAPAI
Bruknių lapai naudojami arbatų ir maistinių papildų gamyboje. Bruknių lapų arbata turį kartoką aštrų, kiek traukiantį burną skonį su žolelių natomis. Arbatos skonis panašus į spanguolių arba žaliosios arbatos skonį.
Sudedamosios dalys: džiovinti bruknių lapai (Vaccinium vitis-idaea).
ĄŽUOLO ŽIEVĖ
Ąžuolo žievė turi subtilų žemišką ir medžio skonį. Ąžuolo žievė naudojama arbatos gamyboje, kulinarijoje (pagardinti sriuboms, padažams ir troškiniams) bei maisto papildų gamyboje.
Sudedamosios dalys: ąžuolo žievė (Quercus Cortex).
AVIEČIŲ LAPAI
Aviečių lapai yra naudingas arbatos ingredientas dėl aštraus, šiek tiek rūgštaus skonio. Jie turi daug antioksidantų, vitamino C ir maisto skaidulų, taigi gali būti naudingi imunitetui stiprinti ir virškinimui gerinti. Aviečių lapai dažnai naudojami kaip papildomas arbatos ingredientas, pridedant vaisių ar kitų žolelių, arba gali būti naudojami kaip pagrindinis ingredientas, kad užplikyti gero skonio arbatą.
Sudedamosios dalys: džiovinti aviečių lapai (Rubi idaei folium)
PAPRASTASIS APYNYS
Paprastasis apynys dažniausiai naudojamas alaus gamyboje. Augalo žieduose yra alfa rūgščių ir eterinių aliejų, kurie suteikia alui kartumo, skonio ir aromato. Apyniai taip pat naudojami vaistažolių medicinoje, kulinarijoje, arbatų ir užpilų gamyboje.
Sudedamosios dalys: paprastasis apynys (Humulus lupulus).
AMALAS
Amalas yra kartokas su saldoku poskoniu ir turi žolelių, žemišką skonį. Amalas naudojamas arbatų gamyboje, gaminti kai kuriuos alkoholinius gėrimus ir tradicinėje medicinoje.
Sudedamosios dalys: amalas (Viscum album )
AJERO ŠAKNYS (ACORUS CALAMUS RHIZOME)
Ajero šaknys naudojamos maisto pramonėje, saldainių, alkoholio ir užpilų gamyboje, tradicinėje medicinoje ir maisto papilduose. Ajero šaknys turi stiprų, aštrų aromatą ir kartų, šiek tiek saldų skonį.
Sudedamosios dalys: smulkintos ajero šaknys (Acorus calamus).